Πολεμάρχι, Χρυσαυγή, Ταυρωνίτης και Μάλεμε οι νέοι σταθμοί επίσκεψης 

Την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συζητήσει τα προβλήματά τους με δημότες της Δημοτικής Ενότητας Πλατανιά και Βουκολιών είχε την Παρασκευή (17/5) το απόγευμα ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά «Νέα Εποχή», Μανώλης Ντουντουλάκης.

Ο κ.Ντουντουλάκης επισκέφτηκε τα χωριά Πολεμάρχι, Χρυσαυγή, Ταυρωνίτη με τελικό προορισμό το Μάλεμε, όπου και είχε ανοιχτό διάλογο με τους κατοίκους των περιοχών. Άκουσε και συζήτησε τα προβλήματα των κατοίκων και παράλληλα πρότεινε λύσεις παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Ειδικά σε Ταυρωνίτη και Μάλεμε δυο κατεξοχήν τουριστικές περιοχές τονίστηκαν τα ζητήματα που αφορούν την παραλιακή ζώνη.

Στον Ταυρωνίτη οι κάτοικοι σημείωσαν την ανύπαρκτη πεζοδρόμηση και τον ελλιπέστατο φωτισμό σε βάρος όλων των Δημοτών αλλά και των επισκεπτών, πρόβλημα μάλιστα που επεκτείνετε μέχρι και το Κολυμβάρι . Ο κ.Ντουντουλάκης επεσήμανε ότι είναι επιβεβλημένος όχι μόνο ο σχεδιασμός του έργου της κατασκευής πεζοδρομίων, αλλά και η άμεση υλοποίησή του, δεδομένου ότι ήδη χάθηκαν εννέα χρόνια.

Επίσης ο κ.Ντουντουλάκης τόνισε ότι η παραλιακή ζώνη παραμένει χωρίς πρόσθετες παρεμβάσεις, κατά την θητεία της νυν δημοτικής αρχής, δηλώνοντας με τρόπο εκκωφαντικό την ανυπαρξία οποιαδήποτε έργου ανάπλασης, το οποίο θα συνέτεινε στην τουριστική αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου.

Και στο Μάλεμε θίχτηκε το θέμα των υποδομών, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην αδύναμη απορρόφηση όμβριων υδάτων. Άλλωστε νωρίτερα την ίδια ημέρα της επίσκεψης είχε πλημμυρίσει το παραλιακό μέτωπο απόρροια της ολιγόλεπτης νεροποντής που ξέσπασε στην περιοχή.

Περιοδεία σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κολυμβαρίου 

Περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Κολυμβαρίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά, επικεφαλής του συνδυασμού της Ανεξάρτητης κίνησης Δήμου Πλατανιά «Νέα Εποχή» Μανώλης Ντουντουλάκης. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών επισκέφθηκε τα χωριά Μαραθοκεφάλα, Σπηλιά και Καμισιανά, με τους κατοίκους να του επιφυλάσσουν εγκάρδια υποδοχή. Συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού, Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών για τα τοπικά προβλήματα και αντάλλαξαν απόψεις σε ότι αφορά θέματα των υποδομών και την καθημερινότητα.

Δημοτική και αγροτική οδοποιία, ύδρευση και άρδευση παραμένουν στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων και σε αυτά τα χωριά, ενώ εκφράστηκαν παράπονα για τον ελλιπή φωτισμό, ενώ ειδικά στη Σπηλιά υπήρξαν διαμαρτυρίες για την ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων σε σημεία του χωριού. Στα Καμισιανά έθεσαν το ζήτημα των ανεπαρκέστατων πεζοδρομίων, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε μια τουριστική περιοχή, ενώ επίσης εκφράστηκαν παράπονά και για την καθαριότητα.

Στις συναντήσεις με τους Δημότες παρουσιάστηκε το ρεαλιστικό, ολοκληρωμένο και εφικτό πρόγραμμα της «Νέας Εποχής» το οποίο όπως πολλές φορές έχει υπογραμμιστεί από τον επικεφαλής της παράταξης, έχει σχεδιαστεί με κεντρικό άξονα τις ανάγκες των Δημοτών.

Όπως τονίστηκε από τον κ.Ντουντουλάκη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων μεγάλος μέρος των οποίων παραμένουν ακόμα και τώρα κατεστραμμένοι, όπως εξίσου σημαντικό είναι και η συντήρηση τους. Δεσμεύτηκε δε να οργανώσει ανά Δημοτική Ενότητα και Τοπική Κοινότητα ένα τακτικό ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης της αγροτοκτηνοτροφικής οδοποιίας. Επεσήμανε ακόμα ότι για την «Νέα Εποχή» αποτελεί πρωταρχικό θέμα η δίκαιη και ισόνομη κατανομή των οικονομικών πόρων με στόχο την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Επισκέψεις σε Λάκκους, Καράνου, και Σκινέ 

Δίπλα στους πολίτες βρίσκεται σε καθημερινή βάση ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά «Νέα Εποχή», Μανώλης Ντουντουλάκης, ο οποίος συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τις επισκέψεις του σε χωριά του Δήμου.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου ο κ.Ντουντουλάκης μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους βρέθηκαν σε Λάκκους, Καράνου, και Σκινέ πραγματοποιώντας χρήσιμες, ωφέλιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις με τους κατοίκους των περιοχών.

Στους Λάκκους, οι δημότες εστίασαν τα παράπονά τους στον κατεστραμμένο κεντρικό αγωγό πόσιμου νερού που τροφοδοτεί την ύδρευση από την φυσική ροή, την πηγή που βρίσκεται στη θέση Βρυσί, ενώ τόνισαν τον έντονο προβληματισμό τους για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί πολλά σπίτια του χωριού. Η ανεπάρκεια πόσιμου νερού που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα τους, ήταν το μεγάλο παράπονο που εξέφρασαν και οι κάτοικοι στα Καράνου, οι οποίοι αναφέρθηκαν επίσης στον δρόμο που ενώνει το χωριό τους με το Χλιαρό και ο οποίος ακόμα και τώρα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Στον Σκινέ το κατεστραμμένο δίκτυ άρδευσης, γεγονός που προκαλεί τεράστια ζημιά στους παραγωγούς της περιοχής αποτέλεσε το κεντρικό σημείο συζήτησης ανάμεσα στους δημότες και τον κ.Ντουντουλάκη, ενώ κοινός έντονος προβληματισμός όλων των κατοίκων ήταν η αγροτική οδοποιία η οποία παραμένει σε θλιβερή κατάσταση με τις καλλιέργειες σε πάρα πολλά σημεία να παραμένουν μη προσβάσιμες.

Από την πλευρά του ο κ.Ντουντουλάκης όπως και οι σύμβουλοι του συνδυασμού τοποθετήθηκαν σε όλα τα παραπάνω θέματα, καταθέτοντας προτάσεις για ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις, ενώ ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής» εξήγησε τον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί και να διοικηθεί ο δήμος την επόμενη ημέρα των εκλογών, με τις προτάσεις του να βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους τους κατοίκους των περιοχών.

Σε Μεσκλά, Φουρνέ, Αλικιανό και Βατόλακκο ο Μανώλης Ντουντουλάκης

 Το μήνυμα «Νέα Εποχή», το οποίο μεταφέρεται και διαδίδεται παντού, σε κάθε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, θέλουμε να γίνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται καθημερινές επισκέψεις στα χωριά όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πλατανιά, με στόχο την άμεση επικοινωνία με τους δημότες στους χώρους της καθημερινότητάς τους, προκειμένου να υπάρχει αποτυπωμένη η πληρέστερη δυνατή εικόνα για την "αυριανή μέρα" στον Δήμο μας.

Την Τρίτη 14 Μαΐου, ο επικεφαλής του συνδυασμού της Ανεξάρτητης Κίνησης «Νέα Εποχή» και υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης συνοδευόμενος από Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους επισκέφτηκαν χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων.

Πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο της παράταξης, βρέθηκε σε Μεσκλά, Φουρνέ, Αλικιανό και Βατόλακκο όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα των περιοχών με τους κατοίκους, οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής. Εστίασαν σε θέματα υποδομών, οδοποιίας, τόσο της δημοτικής όσο και της αγροτικής, που παραμένει σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την ύδρευση και την άρδευση. Στα Μεσκλά τα μέλη του συνδυασμού έγιναν δέκτες παραπόνων για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο συνδετήριος δρόμος με τους Λάκκους, αλλά και για τα υψηλά δημοτικά τιμολόγια ύδρευσης, ενώ στο Βατόλακκο οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την συνεχώς αυξανόμενη τάση εγκατάλειψης του χωριού από τους νέους, όσο και την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό σχολείο της περιοχής που έχει μείνει με ελάχιστους μαθητές.

Κοινό παράπονο όλων των κατοίκων των παραπάνω χωριών ήταν οι ελλιπέστατες πιστώσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο οι κοινότητές τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του Δήμου, για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων τους (ΣΑΤΑ).   

Με θέρμη υποδέχθηκαν τον Μ.Ντουντουλάκη κάτοικοι σε Βλαχερωνίτισσα, Ξαμουδοχώρι, Κυπάρισσο, Κοντομαρί και Πατελάρι
 

 

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε χωριά του δήμου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης συνοδευόμενος από κλιμάκιο Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της Ανεξάρτητης Κίνησης «Νέα Εποχή» πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 13 Μαΐου, περιοδεία σε τοπικές κοινότητες.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τα χωριά Βλαχερωνίτισσα, Ξαμουδοχώρι, Κυπάρισσος και Κοντομαρί όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους και να καταγράψουν τα προβλήματα των περιοχών.

Οι δημότες έστειλαν το δικό τους μήνυμα εμπιστοσύνης και στήριξης στον συνδυασμό «Νέα Εποχή» υποδεχόμενοι με θέρμη τον Υποψήφιο Δήμαρχο.

Ο κ.Ντουντουλάκης τους υποσχέθηκε βελτίωση της καθημερινότητάς τους τονίζοντας ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός θα είναι πάντα ο άνθρωπος. «Κάθε απόφαση και ενέργεια μας, ως νέα δημοτική αρχή, θα γίνεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών μας, για τις ανάγκες τις δικές σας» τόνισε, ενώ συμπληρώνοντας επεσήμανε ότι «Τόσο εγώ όσο και η ομάδα του συνδυασμού μας, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στις χαμένες ευκαιρίες για τα χωριά μας και για το Δήμο μας. Επιτέλους να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή στην εγκατάλειψη και στην αδιαφορία των τελευταίων χρόνων. Το πρόγραμμά μας, ξεκινά με τη δέσμευση, ότι ο αγώνας μας για την επίλυση των προβλημάτων, μικρών και μεγάλων όλων των περιοχών και του μικρότερου χωριού, θα είναι καθημερινός και ασυμβίβαστος».

Επίσης σήμερα το πρωί έγινε επίσκεψη κλιμακίου του συνδυασμού μας στο Πατελάρι όπου ο επικεφαλής κ.Ντουντουλάκης μαζί με Συμβούλους της παράταξης συζήτησαν με τους δημότες μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν. Στο επίκεντρο τέθηκαν ζητήματα που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα από την επόμενη ημέρα κιόλας των εκλογών. Όπως η εκπόνηση άρτιων μελετών σύμφωνα με τα τεχνικά δελτία απογραφής των καταστροφών από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου, ειδική μελέτη αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας, αλλά και η διεκδίκηση αποζημίωσης των ζωικού-φυτικού-επιχειρηματικού κεφαλαίου από την Ε.Ε.

Σήμερα οι επισκέψεις θα συνεχιστούν σε Μεσκλά, Φουρνέ, Αλικιανό και Βατόλακκο.

Τέλος επισημαίνεται ότι το Σάββατο 18/5/2019, και ώρα 7:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Κίνησης Πλατανιά «Νέα Εποχή» που βρίσκεται στο Γεράνι, ενώ παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Το Σάββατο 18/5 στις 7:00 μ.μ. τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και η παρουσίαση των υποψηφίων

 

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Κίνησης Πλατανιά «Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Μανώλη Ντουντουλάκη που βρίσκεται στο Γεράνι, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18/5/2019, και ώρα 7:00 μ.μ..

Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού μας.  

Σε κλίμα ενθουσιασμού η συνάντηση με Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί 12 Μαΐου συνάντηση του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά Νέα Εποχή» μετά από κάλεσμα του επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιου Δημάρχου κ.Μανώλη Ντουντουλάκη.

Η συνάντηση στην οποίοι μετείχαν τόσο οι Δημοτικοί όσο και οι τοπικοί Σύμβουλοι είχε πανηγυρικό χαρακτήρα σηματοδοτώντας την έναρξη της τελικής ευθείας ενός μεγάλου αγώνα για έναν νέο Δήμο Πλατανιά.

Ο κ.Ντουντουλάκης έστειλε μήνυμα νίκης ενόψει των επερχόμενων εκλογών και αισιοδοξίας στους δημότες, ενώ κάλεσε τους συμβούλους να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού αφού ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα της ίδιας κοινωνίας που ζητάει επίμονα όραμα, λύσεις και φρέσκιες ιδέες, μετέφερε το κλίμα αλλαγής που απαιτούν οι δημότες και όπως ο ίδιος το εισπράττει από τις επισκέψεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε κάθε γωνιά του Δήμου και το οποίο συνδυάζεται με έντονη δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα της νυν δημοτικής αρχής.

Επίσης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του προεκλογικού αγώνα, με σεβασμό προς τον δημότη, τονίζοντας τις αξίες ενός έντιμου και πολιτισμένου αγώνα στην πορεία προς τις εκλογές.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι τόσο του κεντρικού όσο και των τοπικών ψηφοδελτίων εξέφρασαν προτάσεις και απόψεις με γνώμονα την επιθυμία τους για προσφορά, έχοντας κοινό όραμα έναν νέο, σύγχρονο και αναβαθμισμένο Δήμο Πλατανιά, μακριά από μικροσυμφέροντα και προσωπικά οφέλη πάντα στο δρόμο που έχει χαράξει εξ' αρχής ο επικεφαλής της παράταξης κ.Ντουντουλάκης.

Ακολούθησαν επισκέψεις στα χωριά Ζυμβραγού, Κρύα Βρύση, Δελιανά, Πανέθημος και Άστρικας όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και συζητήσεις με κατοίκους, οι οποίοι αφού υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον κ.Ντουντουλάκη και τους συμβούλους που τον συνόδευαν, εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους περιγράφοντας εικόνες εγκατάλειψης, ζητώντας πράξεις και έργα.

Το Σάββατο 11 Μαΐου το απόγευμα είχαν προηγηθεί επισκέψεις στα χωριά Νεριανά, Νιο Χωριό, Ανώσκελη, Κακόπετρος, Παλαιά Ρούματα και Φωτακάδο όπου για μια ακόμα φορά τα μέλη του συνδυασμού έγιναν δέκτες μηνυμάτων για ριζική αλλαγή. «Μπορείτε και πρέπει να φέρεται την αλλαγή. Εμπιστευόμαστε εσάς και τους συμβούλους σας . Χρειάζεται αποφασιστικότητα και τόλμη γιατί ο δήμος πρέπει επιτέλους να αλλάξει» ανέφεραν χαρακτηριστικά κάτοικοι στον κ.Ντουντουλάκη.

Μάλιστα στο Φωτακάδο κάτοικοι του χωριού δεν παρέλειψαν να καταγγείλουν στο κλιμάκιο του συνδυασμού μας, ότι ακόμα και σήμερα σχεδόν τρεις μήνες μετά τις καταστροφές από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή, ένα σπίτι όπου κατοικεί δημότης με αναπηρικά προβλήματα έχει μερική μόνο προσβασιμότητα (δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το οδόστρωμα), τονίζοντας την αδιαφορία της δημοτικής αρχής.  

Επισκέψεις στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κολυμβαρίου 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε χωριά και περιοχές του Δήμου Πλατανιά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά και επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση «Νέα Εποχή» Μανώλης Ντουντουλάκης, επισκέφτηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου, τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κολυμβαρίου, Καλυδωνία, Μελισσουργιό , Αγ.Αντώνιο, Νοχιά, Βασιλόπουλο και Δρακώνα.

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο συμβούλων του συνδυασμού του "Πλατανιάς Νέα Εποχή" έγινε δεκτός με θέρμη από τους κατοίκους των χωριών, πολλοί εκ των οποίων δεν δίστασαν να εκφράσουν ανοιχτά τα παράπονά τους ακόμα και την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απουσία της Δημοτικής Αρχής από τον τόπο τους. «Αδιαφορία, εγκατάλειψη και απραξία είναι τα χαρακτηριστικά μιας δημοτικής αρχής η οποία δείχνει ανήμπορη να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της» τόνισε με νόημα ο κ.Ντουντουλάκης ο οποίος προσθέτοντας επεσήμανε «Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής έχει τις ρίζες της στη επίμονη στήριξη των ίδιων αντιδημάρχων και για τις δύο θητείες της, με αποτέλεσμα στην ουσία εκείνοι να κινούν τα νήματα σε όλο το Δήμο. Δυστυχώς όμως πάντα σύμφωνα με τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα αδιαφορώντας για το κοινό όφελος, καταστώντας τον Δήμαρχο σε "Δημαρχεύοντα"».

Ο κ.Ντουντουλάκης έγινε δέκτης παραπόνων από τους κατοίκους για τις ανύπαρκτες υποδομές στις περιοχές τους, γεγονός που μετατρέπει δύσκολη έως ανυπόφορη την καθημερινότητά τους, ενώ τονίστηκε η έλλειψη έργων αλλά και η απουσία σημαντικών γεγονότων όπως ο προγραμματισμένος διεθνής ημιμαραθώνιος Ειρήνης (από το Μάλεμε έως την Καλυδωνία). Μια διοργάνωση που θα καθιστούσε γνωστό τον τόπο και θα τον αναδείκνυε παγκόσμια σε σχέση με την ιστορία και το μνημείο με τη δάδα της Ειρήνης στον κόμβο Καλυδωνίας και που ωστόσο με ευθύνη την δημοτικής αρχής δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σήμερα κλιμάκιο του συνδυασμού μας θα επισκεφτεί τα χωριά Νεριανά, Νιο Χωριό, Ανώσκελη, Κακόπετρο, Παλαιά Ρούματα και Βουκολιές.

Συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων και επισκέψεις σε χωριά

Με το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά Μανώλης Ντουντουλάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Ανεξάρτητης Κίνησης Πλατανιά «Νέα Εποχή».

Ο επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού είχαν μια άκρως γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μανώλη Γιαννούλη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια της συζήτησης, που διεξήχθη μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, ετέθησαν τα θέματα που απασχολούν τους ξενοδόχους της περιοχής για την επόμενη μέρα και τις νέες συνθήκες και προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθώς και στην συνεργασία τους με τον Δήμο.

Με την παραδοχή ότι οι ξενοδόχοι είναι βασικός πυλώνας του τουριστικού οικοδομήματος της περιοχής και όχι μόνο, ο κ. Ντουντουλάκης, ανέλυσε διεξοδικά τις προτάσεις και τις θέσεις του προγράμματος του, αναφέροντας ότι η συνεργασία μαζί τους σε συγκεκριμένες προγραμματικές βάσεις είναι γι αυτόν δέσμευση και αποτελεί βασική προτεραιότητα από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών. Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας «Ο τουρισμός θα πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού για το καλό των εργαζόμενων και γενικότερα για το καλό του τόπου».

Από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων, τονίστηκαν οι βασικές προτεραιότητες και ανάγκες, που σχετίζονται με την καθαριότητα, τη βιώσιμη κινητικότητα, την υδροδότηση, τον βιολογικό κ.α.

Επίσης οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι εξίσου σημαίνων, εκτός από τις περιοχές που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο και αποτελούν την «βιτρίνα» του Δήμου, να «ζωντανέψει» και η ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά κάτι που εφόσον επιτευχθεί θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού. Όπως σημειώθηκε πάνω στο θέμα από τον κ.Ντουντουλάκη είναι απαραίτητη η κατασκευή κάθετων δρόμων που θα ενώνουν την παραλιακή ζώνη με την ενδοχώρα , προκειμένου έτσι να διευρυνθούν οι επιλογές του επισκέπτη συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης ήταν η ανάγκη σύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα με κύριο στόχο την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού, όπως επίσης και της προώθησης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και του τοπικού διατροφικού πολιτισμού ως πόλος έλξης των επισκεπτών.

Παράλληλα χθες ο κ.Ντουντουλάκης και μέλη του συνδυασμού «Νέα Εποχή» συνεχίζοντας τις επισκέψεις τους στα χωριά του Δήμου, βρέθηκαν σε τέσσερις περιοχές όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τα χωριά Γεράνι, Μπαμπιόλο, Αποθήκες και Μανωλιόπουλο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, μίλησε στους κατοίκους, άκουσε τα προβλήματά τους και παράλληλα τους κατέθεσε τις προτάσεις του για την επόμενη ημέρα, εξηγώντας ότι η απόφασή του να διεκδικήσει τον Δήμο είναι με μοναδικό κριτήριο την προσφορά στον τόπο χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Όπως άλλωστε τόνισε δεν είναι Πολιτικός, αλλά ένας άνθρωπος που αγαπά τον τόπο του και οραματίζεται ένα καλύτερο «αύριο».

Σήμερα, ο κ.Ντουντουλάκης και μέλη του συνδυασμού μας, θα επισκεφτούν τα χωριά, Νοχιά, Επισκοπή, Καλυδωνία, Βασιλόπουλο και Δρακώνα. 

ΔΕΛΤΊΑ ΤΎΠΟΥ

Επισκέψεις σε Συρίλι, Ζουνάκι, Λίμνη και Ντερέ 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε χωριά και περιοχές του Δήμου Πλατανιά, ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά «Νέα Εποχή», Μανώλης Ντουντουλάκης, επισκέφτηκε χθες Τετάρτη 8 Μαΐου, τέσσερα χωριά.

Συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού κι υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και με στόχο να ακούσει, να συζητήσει και να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς των πολιτών επισκέφτηκε τα χωριά Συρίλι, Ζουνάκι, Λίμνη και Ντερές.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας βρήκε θετική και μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους οι οποίοι του έθεσαν τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ενώ πολλοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές τους. Παράλληλα ο κ.Ντουντουλάκης και τα μέλη του Συνδυασμού, κατέθεσαν τις προτάσεις της «Νέας Εποχής» με στόχο και όραμα την ανάπτυξη και ανάδειξη του Δήμου, με τον επικεφαλής της παράταξης να σημειώνει «Το ζητούμενο για εμάς είναι να υπηρετήσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τους Δημότες μας. Θεωρώ ότι μπορούμε και για αυτό είμαστε εδώ. Έχουμε προτάσεις ρεαλιστικές κι εφαρμόσιμες και ικανά στελέχη με όρεξη για να τις υλοποιήσουν. Δεν ήρθαμε σήμερα εδώ για να πάρουμε τη ψήφο σας. Ήρθαμε να μας ακούσετε και αφού ακούσετε και τους άλλους δυο υποψήφιους να τα ζυγιάσετε και μετά να πάρετε τις αποφάσεις σας. Η απόφασή σας όμως θα πρέπει να είναι προσεχτική και με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη και τη βελτίωση του Δήμου μας. Ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας και κυρίως έχουμε τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε οριστικές λύσεις».

Το σημερινό πρόγραμμα (9/5/2019) επισκέψεων του κ.Ντουντουλάκη είναι το εξής:

Γεράνι 18:30

Λουτράκι 19:00

Ψαθογιάννο 19:30

Μπαμπιόλο 20:00

Μανωλιόπουλο 20:30

Επίσης αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου ο κ.Ντουντουλάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων

Επίσκεψη στις Βουκολιές

Χθες, Τρίτη 7 Μαΐου, ο κ.Ντουντουλάκης συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους επισκέφτηκε τις Βουκολιές όπου τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά είχε επαφές με κατοίκους και φορείς του χωριού, αλλά και την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Οι κάτοικοι των Βουκολιών δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αγωνία τους και τον προβληματισμό για τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, η οποία ειδικά μετά τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσαν οι θεομηνίες έχει δυσκολέψει σε υπερθετικό βαθμό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Μανώλης Ντουντουλάκης, δήλωσε: «Με μέλη του συνδυασμού μας επισκεφθήκαμε τις Βουκολιές. Σκοπός μας είναι να βρεθούμε σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, κοντά στους συμπολίτες μας, ώστε να καταγράψουμε τα προβλήματα τους, να ακούσουμε τις αγωνίες τους, αλλά και τις προτάσεις τους και παράλληλα να τους γνωστοποιήσουμε τις δικές μας προτεραιότητες και θέσεις για την επόμενη μέρα του Δήμου Πλατανιά».

Μ. Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Επίσκεψη Κλιμακίου Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά
Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό

Τη Μ. Δευτέρα κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Ντουντουλάκη επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Δαμασκηνό. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η οποία χαρακτηρίζεται από το κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής, στο δρόμο προς την Ανάσταση και το Πάσχα, μας θυμίζει το καθήκον μας να σκύβουμε όλο τον χρόνομε σεβασμό στον συνάνθρωπό μας, στις ανάγκεςκαι στα προβλήματά του, χωρίς να χάνουμε ποτέ την πίστη μας.

Σε ζεστό κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, στο πλαίσιο των Αγίων Ημερών που διανύουμε, υποδέχτηκε το κλιμάκιο ο Σεβασμιώτατος, συζητώντας δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Πλατανιά με τη Μητρόπολη, με σκοπό την ενίσχυση των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας και τη συμπαράσταση όλων των φορέων, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου που επιτελείται, απαλύνοντας τον πόνο του κάθε συνανθρώπου μας.

Η αγαστή συμπόρευση κλήρου και λαϊκών θα πρέπει να είναι το αυτονόητο, αν το ζητούμενο είναι η ανιδιοτελής προσφορά προς τον πλησίον μας. Για αυτό και κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται από την Εκκλησία, που αποσκοπεί στην υπηρέτηση του κοινού καλού, θα πρέπει να έχει ως ενεργούς υποστηρικτές και συμπαραστάτες όλο το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα τους ιθύνοντες που κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Ο θρησκευτικός πλούτος του τόπου μας θα μπορούσε να αναδειχθεί περαιτέρω σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις μας, προσελκύοντας όλους όσους έχουν σχετικό ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα το έργο της Εκκλησίας. Ασφαλώς απαιτείται οργάνωση και συντονισμός, ο οποίος μπορεί να αποφέρει εξαιρετικής ποιότητας καρπούς στον τόπο μας.

Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή ευχών για τη Θεία Ανάσταση, ώστε να αποτελεί οδηγό και κινητήριο δύναμη για το κάθε έργο και την κάθε προσπάθεια όλων μας.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Θέσεις Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά για το έργο:
«Αναβάθμιση Υποδομών Σχολικής Μονάδας Γυμνασίου - Λυκείου Κολυμβαρίου»

Μεγάλες καθυστερήσεις λαμβάνουν χώρα στην ολοκλήρωση του έργου των σχολείων του Κολυμβαρίου και ευθύνες ασφαλώς και θα πρέπει να καταλογιστούν στη νυν Δημοτική αρχή.

Στο έργο αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου Κολυμβαρίου παρατηρούμε όλοι και πρωτίστως οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου.

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, κανείς δε μπορεί να είναι ικανοποιημένος, καθώς ένα έργο που θα έδινε πνοή στη μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας δεν παραδίνεται προς χρήση, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Για το τυπικό της υπόθεσης, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στους ιθύνοντες ότι η σύμβαση υπογράφηκε στις 16.10.2017 και η διάρκεια περαίωσης του έργου ήταν 540 ημέρες (18 μήνες).

Εν τω μεταξύ, τα σχολικά μαθήματα πραγματοποιούνται με προσωρινές λύσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατό να καλύψουν τις ανάγκες, ελλοχεύοντας κινδύνους ακόμα και ατυχημάτων σε δασκάλους και παιδιά.

Είναι βέβαιο, ότι ένας υπεύθυνος Δήμαρχος, θα είχε επιλύσει το θέμα αυτό με ταχύτητα, από σεβασμό αφενός στους ανθρώπους που επιτελούν λειτούργημα στους χώρους αυτούς και αφετέρου στα νέα παιδιά που ζητούν εναγωνίως καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι συγκεκριμένες προσπάθειες αναβάθμισης των σχολικών μονάδων προήλθαν από κάτω προς τα πάνω, ως δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και αντί να εκτιμηθεί, όπως θα έπρεπε, ο αγώνας για παιδεία υψηλότερου επιπέδου, παρατηρούνται επαναλαμβανόμενες κωλυσιεργίες και χρονοτριβές.

Βρισκόμαστε στο πλευρό όλης της κοινότητας και με τις δικές μας δυνάμεις συνεισφέρουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση πίεσης όλων των υπευθύνων για να ολοκληρωθούν τα έργα χωρίς άλλα προβλήματα, ώστε το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς να ηχήσει στο νέο συγκρότημα για όλους τους μαθητές πολύ σύντομα, καλύπτοντας τα αναγκαία ποιοτικά κριτήρια, χωρίς εκπτώσεις.

Τα παιδιά μας και η παροχή υψηλού επιπέδου παιδείας σε αυτά πρέπει να είναι η πρωταρχική προτεραιότητά μας, χωρίς να προσπαθούμε να εφευρίσκουμε δικαιολογίες και γραφειοκρατικά κολλήματα, που θα δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.

Το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας και η παιδεία -υποστηριζόμενη με άρτιες υποδομές- είναι το κλειδί και για αυτό θα συνεχίζουμε να παλεύουμε σταθερά.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
Επίσκεψη Κλιμακίου Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά
στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Πλατανιά με τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο. Έλαβε χώρα ανοιχτή συζήτηση με αμοιβαία κατανόηση, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη αξία του πολυεπίπεδου έργου της τοπικής μας Εκκλησίας και το γεγονός ότι η αγαστή συνεργασία Μητρόπολης και Δήμου μόνο θετικά αποτελέσματα σε όφελος όλων των Δημοτών μπορεί να επιφέρει.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου κλιμάκιο της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Ντουντουλάκη επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Με πατρική αγάπη, όπως υποδέχεται όλο το ποίμνιό του, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε το κλιμάκιο και συζήτησαν σε κλίμα εγκάρδιο και αμοιβαίας κατανόησης, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι με καλή θέληση, ανοιχτές καρδιές και με διάθεση συνεργασίας μπορούν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, ακόμα και αυτά που χρονίζουν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Δήμου.

Δήμος και Μητρόπολη έχουν κοινό καθήκον να υπηρετούν τους Δημότες χωρίς εξαιρέσεις και για αυτό οφείλουν να συμπορεύονται αρμονικά, έχοντας ως βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και του σεβασμού. Θέματα όπως το γήπεδο του Κολυμβαρίου, το ανενεργό ίδρυμα ορφανοτροφείου, η στήριξη των ενοριών, μπορούν και είναι επιβεβλημένο να βρουν κοινό τόπο συναίνεσης, εισακούοντας τη φωνή της Εκκλησίας που μάχεται σταθερά και ακλόνητα για το κοινό καλό.

Η επέκταση και η ενίσχυση των δομών της Μητρόπολης και του Αννουσάκειου, με το βαρυσήμαντο κοινωνικό έργο που επιτελούν, είναι επιβεβλημένο να υποστηριχθούν περαιτέρω από τον Δήμο Πλατανιά, ως ελάχιστη αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς της τοπικής μας Εκκλησίας.

Σήμερα που η κρίση αξιών και πολιτισμού είναι βαθιά, η Εκκλησία αποτελεί στήριγμα για τον κάθε άνθρωπο και ειδικά αυτές τις Άγιες μέρες του Πάσχα, το αναστάσιμο μήνυμα ελπίδας είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Ο Δήμος οφείλει να λαμβάνει υπόψη της τον λόγο της Εκκλησίας, εφαρμόζοντας πολιτικές οι οποίες θα ενδυναμώνουν τις δομές της, σε όφελος όλων των Δημοτών.  

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Θέσεις Μείζονος Αντιπολίτευσης
Για τον απολογισμό και ισολογισμό μετά των αποτελεσμάτων χρήσεως Δήμου Πλατανιά

Μεγάλα και σημαντικά θέματα του Δήμου Πλατανιά παραμένουν μέχρι σήμερα άλυτα, παρά τα εννέα (9) χρόνια διοίκησης του νυν Δημάρχου. Οι Δημότες απαιτούν απαντήσεις και η Μείζονα Αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Μανώλη Ντουντουλάκη, σχεδιάζει και κάνει συγκεκριμένες αιτιολογημένες προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων με οργανωμένο πλάνο και κάνοντας πράξη τη συνεργασία όλων.

Την Τρίτη 16 Απριλίου στη Δημόσια Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ντουντουλάκης έθιξε μία σειρά θεμάτων ουσίας τονίζοντας τα κάτωθι.

Από τον απολογισμό και ισολογισμό μετά των αποτελεσμάτων χρήσεως της Δημοτικής αρχής, φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς. Η προσπάθεια του κ. Δημάρχου είναι να παρουσιάσει έναν ισολογισμό ισοσκελισμένο με θετικό πρόσημο πιστεύοντας ότι ο Δημότης είναι ικανοποιημένος. Όμως θα πρέπει όλοι να διερωτηθούν ποιοι από τους Δημότες ωφελήθηκαν;

Ο Δημότης περίμενε έργα από τη δημοτική αρχή και όχι ψυχρά νούμερα. Δεν προσφέρθηκαν στον Δημότη υπηρεσίες που να εναρμονίζονται με τα νούμερα που εμφανίζονται στους ισολογισμούς και αυτό ισχύει για όλα τα έτη που ο νυν Δήμαρχος έχει την ευθύνη διοίκησης του Δήμου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Πιο συγκεκριμένα, η καθημερινότητα του Δημότη, η οποία περιλαμβάνει σειρά θεμάτων, όπως η αγροτική-δημοτική οδοποιία, το κλάδεμα των κλαδιών, ο φωτισμός, το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο Δήμος δεν ασχολήθηκε, όπως θα έπρεπε. Από την πλευρά μας, ως μείζονα αντιπολίτευση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες μας, είχαμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το πως θα έπρεπε να οργανωθεί ο Δήμος για να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα προβλήματα της της καθημερινότητας, άλλα για πολλοστή φορά δεν εισακουστήκαμε.

ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΥ

Οι ορκωτοί λογιστές αναφέρθηκαν στην ακίνητη περιουσία του Δήμου, δηλώνοντας ότι έχουν επιφυλάξεις, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακριβής αποτίμησή της.

Γιατί δεν θέλει ο κ. Δήμαρχος να παρουσιαστεί η πραγματική περιουσιακή κατάσταση του Δήμου;

Η έλλειψή αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας κ. Δήμαρχε, σαφώς και επηρεάζει τα οικονομικά του Δήμου.

ΔΕΥΑΒΑ

Οι απευθείας αναθέσεις και η μη τήρηση αποθήκης σημαίνει ζημία από 500.000€ έως 1.000.000€.

Κάθε χρόνο κατά την ψήφισή των προϋπολογισμών και των ισολογισμών, εμείς ως μείζονα αντιπολίτευση επαναλαμβάνουμε τα κακώς κείμενα που πράττονται, άλλα δυστυχώς οι ίδιες λαθεμένες και άκρως προβληματικές πρακτικές επαναλαμβάνονται.

Τα χρήματα που έχουν χαθεί είναι πάρα πολλά, ενώ την ίδια στιγμή το θέμα των οσμών του βιολογικού, που ταλαιπωρεί τους Δημότες μας, αλλά και τους επισκέπτες του τόπου μας, δεν έχει αντιμετωπιστεί και δυστυχώς συνεχίζεται έως σήμερα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για τον τουρισμό υπενθυμίζω την τεκμηριωμένη πρόταση που έχουμε κάνει, για τη σύσταση επιτροπής από εκπροσώπους φορέων, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, στελέχη του Δήμου και της αγοράς, που θα κάνουν συμφωνίες με τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Επίσης, για το αεροδρόμιο του Μάλεμε, χρειαζόταν ασφαλώς δυναμικότερη διεκδίκηση από πλευράς του Δήμου, ώστε να παραχωρηθεί η έκταση, δεδομένου ότι ο χώρος αυτός ανήκει δικαιωματικά στο Δημότη του Δήμου Πλατάνια.

ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΡΔΕΥΣΗ

Είναι εξόχως λυπηρό και αδικαιολόγητο εν έτει 2019 να υπάρχουν πολλές κοινότητες στον Δήμο Πλατανιά που να μην έχουν πόσιμο νερό.

Στα εννέα (9) χρόνια ευθύνης του νυν Δημάρχου, δε μπορούσε τουλάχιστον να επιλυθεί το ζήτημα της ύδρευσης για όλους τους Δημότες μας;

Επιπροσθέτως, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να γίνει δίκαια επανακοστολόγηση της ύδρευσης και της άρδευσης, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο κ. Δήμαρχος και σε εμάς και στους Δημότες, αλλά ως σήμερα δεν έχει γίνει κάποια σχετική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

ΝΕΟ ΚΑΘΕΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Η ενδοχώρα του Δήμου μας, θα μπει σε πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά, μόνο εάν γίνουν πράξη οι παρακάτω κάθετοι δρόμοι:

1) Ταυρωνίτης - Νέα Ρούματα,

2) Βατόλακκος - Νέα Ρούματα και

Να ολοκληρωθεί, στο σύνολό του, το τμήμα: Κολυμβάρι - Κακόπετρο.

Θα μπορούσε ο Δήμος να πετύχει την υλοποίηση των έργων αυτών πνοής για την ενδοχώρα μας, αν η νυν Δημοτική αρχή έκανε εντατικότερες προσπάθειες και αν είχε καλύτερη συνεργασία με την Περιφέρεια, αντί απλώς να προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα έργα της.

Σε κάθε περίπτωση θα κριθεί ο νυν Δήμαρχος από τους Δημότες μας, διότι αυτά τα έργα ήταν στις προεκλογικές του εξαγγελίες.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

Πρότασή μας, ήταν να υπάρξει ιδιόκτητος χώρος για τη στέγαση της ΔΕΥΑΒΑ και της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μην πραγματοποιούνται τα Συμβούλια στο διάδρομο του Δημαρχείου. Ένα μέρος του κόστους θα εξασφαλιζόταν από τα ενοίκια που καταβάλει η ΔΕΥΑΒΑ.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της καθαριότητας, σε όφελος των Δημοτών μας, αν είχε εφαρμοστεί η αυτεπιστασία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα όφελος περί τις 200.000€.

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Θα μπορούσε να οργανωθεί η ναυαγοσωστική υπηρεσία προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους όσους απολαμβάνουν τις θάλασσες του Δήμου μας και ταυτόχρονα ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας, επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση πόρων της τάξεως των 50.000€.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Το κομμάτι Πλατανιάς - Μάλεμε, ολοκληρώθηκε αλλά απαιτεί ποιοτικό έλεγχο για εξάλειψη μικροπροβλημάτων και ατελειών, με διορθωτικές εργασίες όπου απαιτείται, για αποφυγή ατυχημάτων.

Το κομμάτι Μάλεμε - Κολυμβάρι παραμένει με ανύπαρκτη πεζοδρόμηση, σε βάρος όλων των Δημοτών και των επισκεπτών μας, για αυτό και είναι επιβεβλημένος, όχι απλώς ο σχεδιασμός του έργου αυτού, αλλά η άμεση υλοποίησή του, δεδομένου ότι ήδη χάθηκαν εννέα χρόνια.

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Η παραλιακή ζώνη παραμένει χωρίς πρόσθετες παρεμβάσεις, κατά το διάστημα διοίκησης του Δήμου από τον κ. Μαλανδράκη, δηλώνοντας με τρόπο εκκωφαντικό την ανυπαρξία οποιαδήποτε έργου ανάπλασης, το οποίο θα συνέτεινε στην τουριστική αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου του τόπου μας.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Από τα ΧΕΠ (Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής) φαίνεται ότι πληρωθήκαν σε 44 κοινότητες 58 απευθείας αναθέσεις των 7.000€, δηλαδή συνολικά 406.000€. Μερικές κοινότητες πήραν τέσσερις ή τρεις ή δύο αναθέσεις, δηλαδή αντίστοιχα 28.000€ ή 21.000€ ή 14.000€.

Ενδεικτικά, από την ανάθεση των 7.000€ και με ωριαία αποζημίωσή ανά μηχάνημα με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς έχουμε ανά κοινότητα τις παρακάτω ώρες εργασίας: JCB x 50€/ώρα 140 ώρες, Φορτωτής x 70€/ώρα 100 ώρες, Ισοπεδωτής Γαιών x 80€/ώρα 87 ώρες, Μπουλντοζάκι x 60€/ώρα 116 ώρες.

Από τις ανωτέρω απλές μαθηματικές πράξεις, γίνεται αντιληπτό ότι με την κατάλληλη χρήση των παραπάνω μηχανημάτων ή και άλλων μέσων όπου απαιτείται και με την υπόδειξη των Προέδρων και με την αυστηρή επίβλεψή των εργολάβων, το κάθε χωριό θα είχε άριστη συντήρηση των αγροτικών δρόμων.

Οι Δημότες φυσικά απαιτούν απαντήσεις γιατί παρόλο που πληρωθήκαν αρκετά χρήματα (σύνολο μαζί με μισθώσεις μηχανημάτων) της τάξεως των 628.000€,οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι έμειναν ερημωμένοι και αδιάβατοι.

Οι Δημότες, επίσης, απαιτούν απαντήσεις γιατί δεν αξιοποιούνται τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς με κατάλληλο προγραμματισμό και επίβλεψη, χωρίς άλλη εργολαβία, θα είχαν πραγματοποιηθεί, σε ετήσια βάση, οι επισκευές και οι συντηρήσεις όλου του αγροτικού δικτύου του Δήμου.

Όσο τα παραπάνω θέματα δεν επιλύονται και όσο δεν εισακούονται οι Δημότες μας, των οποίων η θέση είναι σήμερα ακόμα πιο δυσχερής λόγω των πρόσφατων βιβλικών καταστροφών που υπέστη ο Δήμος μας, θεωρούμε καθήκον μας να ακούμε τη φωνή τους και να προτείνουμε ρεαλιστικές και υπεύθυνες λύσεις.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, είναι η ώρα των έργων με τη συνεργασία όλων. 

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά Μανώλης Ντουντουλάκης:

Επιτέλους να αφουγκραστούμε τον Δημότη

Ο χρόνος περνάει και οι λύσεις στα προβλήματα των Δημοτών καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή για να επανεξετάσουμε τα δεδομένα που επηρέασαν και επηρεάζουν δραματικά τη ζωή του Δημότη Πλατανιά -σε όλη την έκταση του Δήμου- έχουμε:

 • Ιανουάριος: Μεγάλη κατολίσθηση στον Σταλό με αποτέλεσμα να κλείσει ο ΒΟΑΚ.
 • Φεβρουάριος: Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τον Δήμο (12/2, 13/2, 24/2, 25/2, 26/2).
 • Μάρτιος/Απρίλιος 2019: Οι βροχές συνεχίστηκαν οξύνοντας τα προβλήματα.

Στις 4 Μαρτίου δημοσιεύθηκε επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 730/4.3.2019) η απόφαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, για σύσταση Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν. Χανίων, ως συνέχεια της επίσκεψης του κ. Σπίρτζη στις πληγείσες περιοχές και των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στις 26/02.

Αποτέλεσμα;

Οι Δημότες σήμερα ακριβώς ένα μήνα μετά τη σύσταση του προαναφερθέντα Τομέα και μετά από ενάμιση μήνα μετά τις βιβλικές καταστροφές, ακόμα ταλαιπωρούνται στο μέγιστο βαθμό και ανησυχούν βαθύτατα:

 • Ο ΒΟΑΚ ακόμα απαιτεί πολύ δουλειά για να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση,
 • Το οδικό δίκτυο της ενδοχώρας είναι ακόμα πολλαπλώς καταστρεμμένο,
 • Η παλιά εθνική οδός στο παραλιακό μέτωπο έχει πληθώρα προβλημάτων με ιδιαιτέρως καταπονημένο οδόστρωμα,
 • Η στρατιωτική γέφυρα παραμένει στη θέση της στον Ιάρδανο ποταμό,
 • Η γέφυρα του Αλικιανού δεν έχει αποκατασταθεί.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητά τους, τη στιγμή που η επίσημη πολιτεία και οι φορείς του Υπουργείου, παρά τα ΦΕΚ που εκδόθηκαν, καθυστερούν να δώσουν λύσεις.

Λύσεις άμεσες ζητά ο Δημότης. Τώρα. Όχι άλλα λόγια, ούτε άλλες φωτογραφίες των ιθυνόντων πάνω από τις καταστροφές. Ούτε έργα βιτρίνας ψηφοθηρικά δύο μήνες πριν τις εκλογές, έργα ουσίας με μακρόπνοο ορίζοντα θέλουν οι Δημότες, για να μην ξαναπλημμυρίσουν και να πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ο κίνδυνος να προστεθούν και άλλα βάρη, στους ήδη εξαντλημένους και οικονομικά κατοίκους μας, αν οι επισκέπτες του τόπου μας δεν είναι οι αναμενόμενοι, είναι ορατός. Ασφαλώς οι επισκέπτες ούτε οι ντόπιοι ούτε οι ξένοι, δεν έλκονται από προβληματικά οδικά δίκτυα και στρατιωτικές γέφυρες που δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο. Κίνητρα αποζητούν οι επισκέπτες για να εξερευνήσουν τις ομορφιές του Δήμου μας και ιδιαίτερα της ενδοχώρας μας.

Η απόφαση της παράταξής μας ήταν και είναι σταθερή να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον Δημότη κάνοντας παρεμβάσεις ουσίας και συνεργαζόμενοι στο μέτρο του δυνατού με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιτυχώς τα συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία κυριολεκτικά κατέστρεψαν ορισμένες περιοχές του Δήμου μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ακλόνητα με σοβαρότητα και ευθύνη, όχι με εκλογικό ορίζοντα, για αυτό και αποφύγαμε να είμαστε μπροστά στις φωτογραφίες του Κερίτη, ψηφοθηρικού/μικροπολιτικού χαρακτήρα, αλλά δίνοντας προτεραιότητα στον Δημότη, ακούγοντας με προσοχή την αγωνία του και προτείνοντας στις ιθύνοντες από όλες τις θέσεις ευθύνης μας (Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Συσκέψεις με Υπουργούς-Βουλευτές-Περιφερειάρχη-Δημάρχους-Υπηρεσιακούς Φορείς, Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά) ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις στο κέντρο του προβλήματος, με μακρόπνοο ορίζοντα, άλλωστε βέλτιστος προγραμματισμός, συνεργασία και οργάνωση είναι απαραίτητα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι αρμόδιοι μας είχαν διαβεβαιώσει ότι έως το τέλος Απριλίου θα έχουν λυθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους τα προβλήματα του Δήμου. Ασφαλώς άλλες καθυστερήσεις δεν επιτρέπονται και εμείς θα είμαστε από την πλευρά μας παρόντες, για να διαπιστώσουμε την πορεία εξέλιξης των ζητημάτων μαζί με τους Δημότες μας.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Επισκέψεις Εργασίας Κλιμακίου Μείζονος Αντιπολίτευσης

του Δήμου Πλατανιά στις Πληγέντες Περιοχές

Οι πληγές του Δήμου εξακολουθούν να απαιτούν άμεση επούλωση και το αίτημα για μόνιμες αξιόπιστες λύσεις παραμένει ζητούμενο. Ο έλεγχος είναι επιβεβλημένος σε όλες τις διαδικασίες, διασφαλίζοντας - με ταχύτητα - το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.

Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων επισκέψεων εργασίας, κλιμάκιο της μείζονος αντιπολίτευσης, συζήτησε εκτενώς με κατοίκους από τα Μεσκλά, τη Ζούρβα, τον Αλικιανό, τον Βατόλακκο και γενικότερα από τις πληγείσες περιοχές.

Σε όλες τις συζητήσεις τονίστηκε η σημασία:

 • Του αξιόπιστου και αυστηρού ελέγχου όλων των κατασκευών και αυτών που άντεξαν τις καταστροφές και ασφαλώς των νέων έργων αποκατάστασης.
 • Της αναγκαιότητας επίσπευσης των εργασιών, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.
 • Της διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες.
 • Της αναγκαιότητας δρομολόγησης άμεσα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας από ακραία φαινόμενα, ώστε να μην επαναληφθούν οι ίδιες δραματικές καταστάσεις, λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή.

Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει στις ανάγκες των πληγέντων και ταλαιπωρημένων πολιτών. Η αυτοσχέδια γέφυρα στον Αλικιανό φανερώνει περίτρανα άλλη μία φορά, το πόσο επιβεβλημένο είναι να ολοκληρωθούν τα έργα άμεσα, ώστε να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι, οι οποίοι διέρχονται από πρόχειρες κατασκευές, ιδιαίτερα καθώς αναμένονται νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή μας, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δελτία.

Στη συνολικότερη αναβάθμιση του Δήμου θα συντελέσει αναμφισβήτητα και ο νέος ΒΟΑΚ, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το τμήμα Καστέλι - Χανιά, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, δεδομένου ότι ο σχετικός διαγωνισμός πέρασε στη δεύτερη φάση. Το αίτημα αυτό, το οποίο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, είχα στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις συνυπογράφοντας και σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, μαζί με τα μέλη της ΠΕΔ, το εξέφρασα και δημοσίως, με σχετική ανακοίνωση ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου του 2017 και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι μέχρι την υλοποίηση των σχετικών υποσχέσεων μαζί με όλους τους φορείς του τόπου μας.

Με σταθερό το αίσθημα ευθύνης παραμένουμε δίπλα στους Δημότες μας, ακούγοντας τα αιτήματά τους και απαιτώντας - με την συνεργασία όλων των φορέων - να λυθούν τα προβλήματα που τους ταλανίζουν, υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές ενότητες του Δήμου. Η φωνή των Δημοτών μας, ας είναι η πυξίδα μας, δίνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις και εκτελώντας έργα, χωρίς να μένουμε στα λόγια.

Τετάρτη,20 Μαρτίου 2019

Θέσεις Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ.Πλατανιά για την αποκατάσταση των καταστροφών:

Η κατεπείγουσα επίσπευση των διαδικασιών είναι επιβεβλημένη

Οι καταστροφικές ζημιές συνεχίζουν να στιγματίζουν τον Δήμο Πλατανιά, θέτοντας επιτακτικά το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων κατοίκων και εν αναμονή των επισκεπτών μας. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χρονοτριβής, οι αποκαταστάσειςτων καταστροφών είναι πλέον εξαιρετικά επείγουσες.

Πλησιάζουμε στη συμπλήρωση ενός μήνα, από τότε που συνέβησανοιβιβλικές καταστροφές στο Δήμο Πλατανιά και ακόμα βγαίνει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό, το οποίο αποτυπώνει το τεράστιο εύρος των ζημιών. Οι Δημότες είναι απίστευτα ταλαιπωρημένοι, ειδικά της ενδοχώρας και έχουν ένα και μόνο αίτημα: την επίσπευση των διαδικασιών και των αποκαταστάσεων. Αδράνεια δε δικαιολογείται από πουθενά και από κανέναν, αντίθετα ο σεβασμός στον πόνο των ανθρώπων, επιτάσσει να υλοποιηθούν τάχιστα οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τους ιθύνοντες και για την επούλωση των πληγών, αλλά και για την άμεση φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ελάφρυνση όλων όσων επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα.

Το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου είναι προ των πυλών και βασικές αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου και γεφυρών δεν έχουν υλοποιηθεί. Η γέφυρα Bailey στον Πλατανιά παραμένει, ενώ όλη η παραλιακή ζώνη και η ύπαιθρος αναμένει τους επισκέπτες για να δοθεί ανάσα στον τόπο, δεδομένου του κλίματος οικονομικής ασφυξίας, το οποίο επέτειναν οι καταστροφές. Η πίεση του χρόνου δεν αφήνει κανένα χρονικό περιθώριο για ατέρμονες επικοινωνιακές συζητήσεις. Έργα αναμένουν οι Δημότες και άμεσα.

Όλα τα τεχνικά μέσα και τα μηχανήματα του Δήμου πρέπει να είναι σεπλήρη λειτουργία, συντελώντας στην επούλωση των πληγών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της αυτεπιστασίας σε συνδυασμό με τη συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια.

Η παρέμβαση του ΤΕΕ/ΤΔΚ (18/3/2019), μας προβληματίζει όλους για την ποιότητα των έργων και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε μελλοντικά να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα. Ασφαλώς ο συντελεστής ασφαλείας των έργων θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ακραίες καταστάσεις που ζήσαμε και χωρίς άλλη συζήτηση ο έλεγχος των έργων θα πρέπει να αυστηροποιηθεί. Αξιοπιστία και διαύγεια είναι πλέον το μεγάλο ζητούμενο και κατά την κατασκευή και κατά τη συντήρηση, αλλά και κατά την τωρινή αποκατάσταση των ζημιών.

Επιπροσθέτως, το φαινόμενο να καίγονται στο παραλιακό μέτωπο (Ταυρωνίτη, Μάλεμε, Γεράνι), όλα τα υλικά που συγκεντρώθηκαν μετά τις καταστροφές, συμπεριλαμβάνοντάς και φερτά πλαστικά, εκλύοντας τοξικές ουσίες, οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με τη δικαιολογία του καθαρισμού των παραλιών, πρέπει να σταματήσει άμεσα και να μην επαναληφθεί, καθώς πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα.Ο Δήμος μας μετράει ήδη πολλές πληγές και δεν πρέπει να προστεθούν και νέες.

Το αίσθημα ευθύνης, έχοντας την έγνοια του Δήμου και του κάθε Δημότη, μας επιβάλλει να βλέπουμε την ουσία των πραγμάτων και να απαιτούμε ταχύτητα, ποιότητακαι διαφάνεια στη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Σε κάθε περίπτωση αποκατάστασης, ουαί κι αλίμονο αν επαναληφθούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις των άλλων δραματικών συμφορών που έπληξαν τη χώρα μας, που οι πληγέντες κάτοικοι ακόμα περιμένουν για μήνες...Οι Ευρωπαϊκές δυνατότητες θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό με τη συνεργασία όλων, ώστε να ενεργοποιηθούν επιτυχώς τα κονδύλια που αφορούν τις φυσικές καταστροφές. Ο Δημότης αγωνιά και πρέπει να τον ακούσουμε, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια αλλά για πράξεις και τάχιστα.

Πέμπτη,7 Μαρτίου 2019
Θέσεις Μείζονος Αντιπολίτευσης για τις
Γέφυρες Πλατανιά και Αλικιανού

Οιγέφυρες του Πλατανιάκαι του Αλικιανού απαιτούν άμεση αποκατάσταση αφενός για τους κατοίκους και αφετέρου για τους επισκέπτες μας, που αναμένονται το αμέσως ερχόμενο διάστημα. Οι προσωρινές λύσεις πρόσθετα προβλήματα και προβληματισμό δημιουργούν, ενώ η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για fasttrackμόνιμες και αξιόπιστες λύσεις τώρα, σε συνδυασμό με γρήγορες αποζημιώσεις και ταχύτατη αποκατάσταση των τεραστίων προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται σε όλη την έκταση του Δήμου.

Στη σύσκεψη,υπό τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26.02.2019 στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, όταν αναφέρθηκε το ενδεχόμενο κατασκευής γεφυρών τύπου Bailey, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξέφρασα την άποψη ότι ο Δήμος Πλατανιάσε όλη την έκτασή τουέχει ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της πλήρους κυκλοφορίας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος οι προσωρινές λύσεις να γίνουν μόνιμες και να δημιουργηθείκυκλοφοριακή συμφόρηση και τεράστιο πρόβλημα, τόσο στους κατοίκους, όσο και στους φιλοξενούμενούς μας.Την ίδια ξεκάθαρη άποψη εξέφρασα και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πλατανιά, την Τετάρτη 27.02.2019, τονίζοντας ότι αν δεν αποκατασταθεί πλήρως ολόκληρο το οδικό δίκτυο και αν μείνει -επί παραδείγματι- η στρατιωτική γέφυρα στον Πλατανιά, τότεείναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει κυκλοφοριακό χάος από την πλατεία του Πλατανιά μέχρι το Γεράνι.

Η συνεργασία όλων των φορέων είναι απαραίτητη, για να προχωρήσει με διαδικασίες fasttrack, η άμεση και πλήρης αποκατάσταση της γέφυρας στον Πλατανιά, καθώς αν οι πληγές των ακραίων καιρικών φαινομένων δημιουργήσουν αιμορραγία και στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας, οι συνέπειες θα είναι εξόχως αρνητικές.Το γεγονός αυτό το επιτείνει η παρατήρηση ότι στη γέφυρα τύπου Baileyείναι απαγορευτική η διέλευση λεωφορείων άνω των δέκα τόνων, δημιουργώντας πολύ σημαντικό πρόβλημαστη μετακίνηση και των μαθητών και των επισκεπτών και ασφαλώς των κατοίκων μας,οι οποίοι ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί πέρα από κάθε όριο. Η ύπαρξη ενός μόνο ρεύματος κυκλοφορίας, δημιουργεί προϋποθέσεις συνεχών μποτιλιαρισμάτων πολλών χιλιομέτρων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργώντας αλγεινές εντυπώσεις σε όλους τους διερχόμενους οδηγούς και ειδικά σε αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά στον τόπο μας.Επίσης, η έλλειψη πεζόδρομου στη γέφυρα είναι ένα επιπλέον σοβαρό μειονέκτημα, το οποίο επιτείνει τη συνολική δυσμενή κατάσταση.

Εξαιρετικά σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στην ενδοχώρα. Ακόμα και σήμερα χωριά δεν είναι προσβάσιμα με κατεστραμμένες υποδομές οδικού δικτύου, υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.Η ιστορική τρίτοξη γέφυρα του Κερίτη δεν υφίσταται πια. Ένα μνημείο της Κρητικής Πολιτείας, η οποία μέχρι και πριν λίγες μέρες, εξυπηρετούσε ένα μεγάλο τμήμα της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά,χάθηκε. Λύσεις πρέπει να υπάρξουν και σε αυτή την περίπτωση με διαδικασίες fasttrack, τόσο για την αποκατάσταση της γέφυρας - μνημείου, στη μορφή που είχε όταν είχε εγκαινιαστεί από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, όσο και για τη δημιουργία σύγχρονης γέφυρας στην περιοχή, ώστε να μην επιβαρύνεται με κυκλοφοριακό φόρτο το μνημείο.

Οι αποκλεισμένοι κάτοικοι δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούνται άλλο. Δε μπορούν να περιμένουν ατέρμονες, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες. Η ταχύτητα, η διαφάνεια και η αποκατάσταση με μακρόπνοο ορίζοντα και όχι με προχειρότητα είναι το ζητούμενο, ώστε να έχουμε την εγγύηση ότι τα προβλήματα που ζήσαμε δε θα επαναληφθούν.Ο Δήμος έχει πληγεί με απόλυτη σφοδρότητα για αυτό απαιτείται να επιλέγονται οι βέλτιστες λύσεις, ώστε καμία απολύτως περιοχή του Δήμου αυτές τις δύσκολες μέρες να μη μείνει απροστάτευτη, δεδομένου ότι ο κίνδυνος νέων βροχοπτώσεων ελλοχεύει.

Βάσει των ανωτέρω, τις θέσεις που εκφράσαμε ενώπιον του Υπουργού και του Δημοτικού Συμβουλίου, τις επαναλαμβάνουμε, ζητώντας να δοθούν άμεσες λύσεις σε όλη την έκταση του Δήμου, συμπεριλαμβάνοντας τα ζητήματα των γεφυρών του Πλατανιά και του Αλικιανού. Με σωστό σχεδιασμό και αγαστή συμπόρευση όλων των φορέων, θα μπορέσει να επανέλθει η κανονικότητα και να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τα ακραία φαινόμενα, όντας πιο προετοιμασμένοι, ώστε τα λάθη του παρελθόντος να γίνουν μάθημα ευθύνης για το μέλλον.

Στον απόηχο των γεγονότων των καταστροφών από τις πλημμύρες


                                                               "Τις πταίει;"                                                                                  

ο θεός που βρέχει , ο ωχαδερφισμός  μας, η ανεπάρκεια των αρχόντων μας, η κλιματική αλλαγή, εάν έχει συντελεστεί, ή οι πολίτες που ψηφίζουν;

Η πρόσφατη κακοκαιρία δεν προκάλεσε μόνο τεράστιες ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες αλλά απεκάλυψε σε ένα βαθμό και την ανεπάρκεια των υπεύθυνων σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης. Ο γραφών θα περιοριστεί σε λίγα συγκεκριμένα γεγονότα στην περιοχή της Δ.Ε. Μουσούρων.

Κινδύνεψε ένα ιστορικό μνημείο, η Γέφυρα του Κερίτη, καλά δεν έβλεπαν ότι είχε εκτραπεί η ροή του ποταμού στην ανατολική πλευρά της γέφυρας; Οι ευκάλυπτοι που αναπτύχθηκαν στο μέσο της κοίτης και το ύψος τους έφθανε στο ύψος της γέφυρας αποτελούσαν σίγουρη απειλή για την εκτροπή της ροής του ποταμού από το μεσαίο τόξο της γέφυρας; Δεν προβλημάτισαν κανένα; Πάνω από τη Γέφυρα περνούσαν καθημερινά οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κανείς δεν ανησύχησε; Οι αιρετοί και ιδιαίτερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος;

Η τεχνική υπηρεσία (έχουσα τουλάχιστον ηθική υποχρέωση) με πρωτοβουλία της θα'πρεπε να είχε εισηγηθεί και συντάξει μελέτη προστασίας της Γέφυρας καθόσον η Δημοτική Αρχή ολιγώρησε, όπως ολιγώρησε και η Αντιπεριφέρεια στην οποία έχει ανατεθεί τον τελευταίο χρόνο ο καθαρισμός και έλεγχος των ποταμών. Αν είχε συνταχθεί σχετική μελέτη για τις απαιτούμενες επεμβάσεις και το κόστος θα ήταν μικρότερο και η ταλαιπωρία των πολιτών θα ήταν πολύ λιγότερη. Αν έπεφτε η γέφυρα ποιος θα κυνηγούσε ποιόν για το μέγεθος της καταστροφής. Αναλογίζονται οι αρμόδιοι πόσοι κάτοικοι και από ποιες περιοχές έως πάνω από το Ανατολικό Σέλινο εξυπηρετούνται από αυτή τη Γέφυρα; Από πού θα περνούσαν; Από το δρόμο Σκινέ-Φουρνέ; Το χάλι αυτού του δρόμου το ζούμε όλοι καθημερινά, ο μισός δρόμος από την κατεύθυνση του Σκινέ διαπλατύνθηκε και ασφαλτοστρώθηκε από το 2010 επί Δήμου Μουσούρων με ομηρικούς καυγάδες για να χρηματοδοτηθεί από τα συμπλέγματα της Νομαρχίας αλλά και με αντιδράσεις των ιδιοκτητών εκατέρωθεν του δρόμου λόγω της απαιτούμενης διαπλάτυνσης 6,50 μέτρα για να ααναγνωριστεί ως κύριος Δημοτικός δρόμος όπως και έγινε αργότερα. Για το τμήμα Φουρνέ-Σκινέ , η παρούσα Δημοτική αρχή δεν αξιώθηκε να κάνει τίποτα. Όσοι περνούν από εκεί βλέπουν τη διαφορά, αυτό βαρύνει ευθέως την παρούσα Δημοτική Αρχή, είναι γνωστές οι παρεμβάσεις του γράφοντος προς τη Δημοτική Αρχή αλλά και οι αναφορές του στον τοπικό τύπο.

Τεταρτη, 23 Ιανουαριου 2019

Θέσεις Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά για τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.:

Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός χωρίς Σχεδιασμό και Όραμα

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. διακρίνονται από ανισότητες, έλλειψη σχεδιασμού και οράματος.

Πριν μπω σε λεπτομέρειες, αναφέρω ότι η δημοτική πλειοψηφία του δήμου Πλατανιά έφερε προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α εγγεγραμμένων στα πρακτικά ως όφειλε.

Γιατί άραγε; Μήπως για να μη γνωρίζουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι τι συμβαίνει στη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α;

Ο κάθε ενδιαφερόμενος που θα μελετήσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, θα κατανοήσει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και διακρίνεται από προχειρότητα. Θα αναφερθώ σε ορισμένα σημεία του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος:

 • Όταν μεταφέρθηκε η άρδευση από τον Δήμο στη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. μας υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος και ο κ. πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α για την επανεξέταση των τιμών και καθορισμό δίκαιης τιμής ανά τοπική και δημοτική κοινότητα. Η διαμόρφωση των τιμών νερού σήμερα και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί, ακολουθεί ανισομερή κατανομή σε ορισμένες κοινότητες (πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή χρέωση χωρίς λογική).
 • Οι καθυστερημένες ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν αναφέρονται διακριτά στον προϋπολογισμό συνειδητά, προκειμένου να αποκρυφθεί η πραγματική εικόνα της διαχειριστικής ανεπάρκειας.
 • Δυστυχώς κ. πρόεδρε της Δ.ΕΥ.Α.Β.Α. και κ. δήμαρχε, δεν ανταποκριθήκατε στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των δημοτών. Μεγάλο μέρος της καθημερινότητας τους, ήταν προβλήματα άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης τα οποία δεν καταφέρατε να επιλύσετε λόγω ανεπάρκειας και έλλειψης σχεδιασμού.
 • Δεν αξιοποιήσατε πλήρως τους υδρονομείς στην άρδευση με αποτέλεσμα την απώλεια νερού και την κακή κατάσταση του δικτύου και των αντλιοστασίων.
 • Δεν ανταποκρίνεστε στις παραλαβές και στην επίβλεψη των έργων, καθώς όπου υπάρχουν τομές για την διέλευση των αγωγών, δεν γίνεται σωστή και έγκαιρη αποκατάσταση αυτών, με αποτέλεσμα τον υψηλό κίνδυνο για τους χρήστες και την καταστροφή του οδικού δικτύου.
 • Για πέμπτη χρονιά δυστυχώς υπήρξε προϋπολογισμός με κατατμήσεις έργων προκειμένου να οδηγήσουν σε απευθείας αναθέσεις.
 • Προβαίνετε σε διαχωρισμό κονδυλίων ανά δημοτική ενότητα για ομοειδή αντικείμενα ενώ θα έπρεπε να τα ομαδοποιείτε ώστε να διεξάγεται ανοικτός διαγωνισμός. Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνατε μείωση του κόστους έως 40% ανάλογα την κατηγορία, προς όφελος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. και των δημοτών.

Εν κατακλείδι, όποιος ενδιαφερόμενος μελετήσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. θα αντιληφθεί την προχειρότητα και ανευθυνότητα της δημοτικής πλειοψηφίας που την διοικεί και που με τις ευλογίες του Δημάρχου συντάσσει τον προϋπολογισμό.

Αυτό που η δημοτική πλειοψηφία έχει κατορθώσει εδώ και 9 χρόνια, είναι να προϋπολογίζει 20.000 ευρώ για μίσθωση μηχανημάτων ανά δημοτική ενότητα και τα μηχανήματα του Δήμου να σκουριάζουν. Αυτή είναι η οργάνωση που πέτυχε και θα παραδώσει στην επόμενη δημοτική αρχή όποια και αν είναι αυτή;

Οι προμήθειες Η/Μ εξοπλισμού ,υλικών δικτύου, ηλεκτρολογικού υλικού, χημικών υλικών κ.λπ γίνονται τμηματικά αντί της μαζικής προμήθειας μέσω διαγωνισμού ανά κατηγορία, με μεγάλο όφελος σε συνδυασμό με την τήρηση αποθήκης υλικών που θα έπρεπε να είχε οργανώσει.

Πραγματικά, σας κάνουμε προτάσεις εδώ και 5 χρόνια για την σωστή λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, χωρίς να έχετε ενσωματώσει καμιά απ΄αυτές.

Παρόλο που έχετε κατηγορηθεί και από τους δημότες δημόσια και κατ΄ επανάληψη, εσείς δυστυχώς παραμένετε αδιόρθωτοι. Πέντε χρόνια χαμένα για τον δημότη του Δήμου Πλατανιά.

Εις απάντηση της από 13-11-2018 επιστολής του κ. Μαλανδράκη

                                                                                                                            Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ο Δήμαρχος Πλατανιά συνεχίζει να "πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες", να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τους λόγους που εγκαλείται, και προσπαθεί να αποφύγει την ουσία με τα γνωστά του επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Οι αναπλάσεις του αστικού ιστού, της ΠΕΟ, των παραλιών, και η κατασκευή πεζοδρομίων και πεζόδρομων, πραγματικά είναι διαχρονική αναγκαιότητα, και προσωπικά θεωρώ ότι είναι πρώτη προτεραιότητα του Δήμου, που αν ο κ. Δήμαρχος είχε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες το έργο αυτό, δεν θα ήταν στην φάση των τοπογραφικών αποτυπώσεων, αλλά τα 8 χρόνια της δημαρχίας του, θα το είχε υλοποιήσει και θα είχε παραδοθεί για χρήση στους δημότες μας.

Ο σχεδιασμός, οι τοπογραφικές αποτυπώσεις, οι μελέτες, οι αδειοδοτήσεις της ανάπλασης της ΠΕΟ από Αγία Μαρίνα μέχρι Μάλεμε, όπως και η κατασκευή μεγάλου μέρους του έργου, είναι αποτέλεσμα ενεργειών του πρώην Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιώργου Τσαγκαράκη και των συνεργατών του. Ο κ. Μαλανδράκης βρήκε ώριμες τις μελέτες και έστω με καθυστέρηση, ολοκλήρωσε το μεγάλο αυτό έργο, που σήμερα ξεδιάντροπα καπηλεύεται και οικειοποιείται.

Η όψιμη πρεμούρα του για τις αναπλάσεις, αν δεν ήταν ένα ακόμη προεκλογικό τέχνασμα, θα τον είχε ευαισθητοποιήσει να συντηρήσει τις πρότυπες παραλιακές αναπλάσεις στο Μάλεμε και στο Κοντομαρί και να μην βιώνουν οι δημότες μας την εγκατάλειψη την ερήμωση, τους ξεριζωμένους φανοστάτες, τους πεταμένους σωλήνες άρδευσης, και τα χορταριασμένα παρτέρια.

Η «πλειάδα των έργων» του κ. Δημάρχου, εκτός από μερικά ελάχιστα προς την θετική κατεύθυνση, είναι «κόλλυβα για διανομή στους ιθαγενείς» προκειμένου να εξαγοράσει συνειδήσεις και ψήφους, αγνοώντας προκλητικά την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Στην αναφορά του σχετικά με τα πεπραγμένα μου ως Αντιδήμαρχος Κολυμπαρίου, τον πληροφορώ ότι επι των ημερων μου ξεκινησαν οι διαδικασίες για τις μελέτες της Π.Ε.Ο. και της παραλίας.

Την ίδια περίοδο, με την βοήθεια μου και πολλών απλών ανθρώπων της περιοχής, η τότε Δημοτική Αρχή έφτιαξε και λειτούργησε το Μουσείο Αλιείας, ένα κόσμημα για το Κολυμπάρι και την ευρύτερη περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα, που "πέτυχε" ο κ. Μαλανδράκης να το κλείσει και να το απαξιώσει , προκαλώντας ζημία χιλιάδων εξαιτίας της εγκατάλειψης των εκθεμάτων.

Τέλος, να τονίσουμε στον Δήμαρχο ότι μπορεί να κοροϊδεύει λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά πολλούς για πολύ δεν γίνεται.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Συλλυπητήρια από Μανώλη Ντουντουλάκη για την απώλεια της Πόπης Ξηρουχάκη-Σκουλάκη

                                                                                                                      Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά, κ. Μανώλης Ντουντουλάκης εκφράζει τη ειλικρινή οδύνη του για τον πρόωρο χαμό της Πόπης Ξηρουχάκη- Σκουλάκη. Εξαίρετη δικηγόρος με πολυεπίπεδο και πάντα μαχητικό έργο, με βαθιά πίστη στις αρχές της οικογένειας, ακλόνητο στήριγμα στον σύζυγό της και στα παιδιά της. Βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στον πρώην Υπουργό και πρώην Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και στους οικείους της.

ΠΕΡΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΕΩΣ ΜΑΛΕΜΕ

                                                                                                                                Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον δήμο Πλατανιά, παρατηρώ μια έντονη κινητικότητα από εξαγγελίες -κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα- οι οποίες πραγματικά φτάνουν στα όρια της υποκρισίας και της φαιδρότητας.

Η ανακοίνωση του δημάρχου κ. Μαλανδράκη περί της ανάθεσης υπηρεσιών, σχεδιασμού, προϋποθέσεων, αποτυπώσεων κ.λπ. των πεζοδρομίων από Κολυμβάρι έως Μάλεμε είχε την εξής λογική: Μαζευτείτε να βγάλουμε ακόμη μια φωτογραφία, να κάνουμε μια εξαγγελία, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες. Συναθροίστηκαν για ακόμη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Η επικοινωνιακή τακτική των εξαγγελιών γενικότερα, για το ίδιο έργο 6 φορές ή και παραπάνω, ανά 15νθήμερο είναι πραγματικά τραγική. Προσβάλει τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι νομίζει ότι ΄΄τρώνε κουτόχορτο΄΄. Έχουμε λοιπόν την εξής σειρά στις ανακοινώσεις του κ. Μαλανδράκη για κάθε έργο η προμήθεια: 1. Μια όταν το σκεφτεί, 2. Όταν το εμπεδώσει, 3. Όταν το δημοσιοποιήσει, 4. Όταν το προγραμματίσει 5. Όταν το προκηρύξει 6. Όταν το εκτελέσει 7. Όταν το εγκαινιάσει ...

Αλήθεια, τί εξήγγειλε με αυτήν την ανακοίνωση μετά από 8 χρόνια θητείας του και 6 μήνες πριν τις εκλογές; Τι περίμενε τόσα χρόνια; Δεν έβλεπε την αναγκαιότητα; Σε ποιόν έγινε η ανάθεση και με ποια διαδικασία; Γιατί παρακάμφθηκε η τεχνική υπηρεσία;

Ο σχεδιασμός των έργων απαιτεί οργάνωση, σοβαρότητα και ολιστική προσέγγιση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης του δήμου και όχι αποσπασματικές και σπασμωδικές κινήσεις. Αυτά τα χαρακτηριστικά, δυστυχώς για τον δήμο Πλατανιά και τους δημότες του, δεν τα διαθέτει η δημοτική πλειοψηφία η οποία ξαφνικά ξύπνησε από τον λήθαργο της.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά: Απαίτηση για άμεση και δίκαιη λύση χωρίς συγχώνευση

                                                                                                                                                   Σάββατο 03/11/2018

Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά: Απαίτηση για άμεση και δίκαιη λύση χωρίς συγχώνευση

Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο του Πλατανιά αποτελεί απολύτως σημαντική και κρίσιμη για τον Δήμο εκπαιδευτική δομή, όπως έχει αποδείξει το πολυετές υψηλής ποιότητας έργο που παράγει με τη συνεργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Η επιχειρούμενη συγχώνευσή του με το Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων, εις βάρος 40 μαθητών της Δ΄ και Γ΄ τάξης, στερώντας τα αναγκαία τμήματα Δομικών Έργων, Γεωπονίας, Φυσικοθεραπείας και Αισθητικής από τον Δήμο Πλατανιά, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η ενίσχυσή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά και όχι η συρρίκνωση και η αποδυνάμωσή του.

Ο σεβασμός των μαθητών, οι οποίοι το επιλέγουν πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο για την όποια απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τη δική τους προσπάθεια και τον δικό τους καθημερινό αγώνα για τη μάθηση, την οποία η Πολιτεία οφείλει να επικροτεί και να στηρίζει και όχι να τους προσθέτει επιπλέον βάρη και δυσβάστακτες χιλιομετρικές αποστάσεις, δεδομένης της ιδιαίτερα βεβαρημένης οικονομικής κατάστασης.

Οι υποδομές υπάρχουν, οι καθηγητές είναι παρόντες και έχουν επιδείξει εξαιρετικό έργο, οπότε αντί να εστιάζει η Πολιτεία σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις άνευ νοήματος, ας εστιάσουμε την ουσία του θέματος, η οποία δε μπορεί παρά να είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας όλων των τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά. Το θέμα χρήσει ιδιαίτερης ευαισθησίας, καθώς αφορά εργαζόμενους ενήλικους μαθητές αρκετοί εκ των οποίων με οικογένειες, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη εύρεσης λύσης άμεσα και όχι την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια το εκπαιδευτικό έργο, το ταχύτερο δυνατόν.

Οι ανοικτές και δημόσιες διαδικασίες είναι σκόπιμες για να γνωρίζουν όλοι την πορεία ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, αναδεικνύοντας την κάθε πτυχή του, καθώς το θέμα αφορά την κοινωνία στο σύνολό της. Οι ευκαιρίες για μάθηση είναι αναγκαίο να πολλαπλασιάζονται ειδικά σε καιρούς που η ανάπτυξη είναι ζητούμενο, επενδύοντας στις βέλτιστες συνθήκες εκπαίδευσης, αντί να υποχρεώνονται οι νέοι του τόπου μας να εγκαταλείπουν το σχολείο και να μη μπορούν να συνεχίσουν στην ειδικότητα που επιθυμούν, το οποίο είναι απολύτως και από κάθε άποψη απαράδεκτο. Το δικαίωμα στη μάθηση όλων είναι αναφαίρετο.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

"Συνεχίζουν τον αγώνα τος οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά"

                                                                                                             Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή κ.Τερζάκη  θα έχουν σήμερα το μεσημέρι στις 2 εκπαιδευτικοί και μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά διεκδικώντας τη μη κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου. Για το σκοπό αυτό η σχολική κοινότητα  με τη στήριξη του Δήμου, της ΕΛΜΕ και άλλων φορέων βρίσκεται σε κινητοποιήσεις  και χθες συνέχιζε για δεύτερη ημέρα την κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

"Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με τα ίδια αιτήματα για να σταματήσει η αδικία σε βάρος του σχολείου μας"ανέφερε ο κ.Ανδρέας Κουτσογιαννάκης μέλος του 15 μέλους του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Ο κ.Κουτσογιαννακης υπογράμμισε πως η συγχώνευση τομέων των Εσπερινών ΕΠΑΛ Χανίων και Πλατανιά πλήττει τους μαθητές του δεύτερου. "Δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούμε σε άλλο ΕΠΑΛ. Υπάρχει η χιλιομετρική απόσταση για πολλούς από εμάς, προσωπικά πηγαίνω στον Ταυρωνίτη από το Καστέλι θα πρέπει πλέον να πηγαίνω στα Χανιά δηλαδή να κάνω διπλάσια απόσταση, αλλά υπάρχει και ένα δέσιμο με το σχολείο.

Ζητάμε να παραμείνουν ως έχουν τα τμήματα στο σχολείο μας ώστε να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς του.Αν δε γίνει αυτό τότε πολλοί από εμάς θα σταματήσουμε το σχολείο στο οποίο επανήλθαμε μετά από χρόνια γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ούτε χρονικά ούτε χιλιομετρικά.Μου δόθηκε η ευκαιρία στο Εσπερινό ΕΠΑΛ να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου μετά από χρόνια και ξαφνικά χωρίς λόγο και χωρίς σοβαρή δικαιολογία μας εξαναγκάζουν να σταματήσουμε" τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται όπως είπαν εκπαιδευτικοί πως η συγχώνευση των τμημάτων των δύο Εσπερινών ΕΠΑΛ στην ουσία δεν θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα απαιτηθούν αν λειτουργούν τα τμήματα και στα δύο ΕΠΑΛ (Χανίων και Πλατανιά) επομένως ούτε αυτό το επιχείρημα ευσταθεί.

Διαχείριση των απορριμμάτων την Κρήτη και

ανεξαρτησία της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

                                                                                                                                       Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

Η Περιφερειακή Ενότητα Δήμων (Π.Ε.Δ.) αποφασίζει για τη διαχείριση των απορριμμάτων της. Έχουμε να επιλέξουμε τρεις ΦΟΔΣΑ ή έναν. Τον ένα τον είχαμε. Επιτύχαμε να έχουμε τώρα τη λειτουργία τριών ΦΟΔΣΑ με την προσπάθεια της ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. και της Π.Ε.Δ.. Την Τέταρτη 24 Οκτωβρίου στην Π.Ε.Δ. θα πρέπει να παρθεί ομόφωνη απόφαση για τη λειτουργία των τριών ΦΟΔΣΑ.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι ανεπαρκής για όλη την Κρήτη και καταστροφική για τη ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. γιατί θα καταστήσει την επιχείρηση από πρωτοπόρο , σε ουραγό στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων για τους εξής λόγους :

 1. Η εκπόνηση μελετών και η υλοποίηση έργων θα περάσει στο κεντρικό φορέα, η διοίκηση του οποίου θα θέτει μοιραία προτεραιότητες για τις περιοχές εκείνες οι οποίες έχουν μείνει πίσω στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σήμερα, η ΔΕΔΙΣΑ έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με διαφορετική «ταχύτητα» σε σχέση με τους υπόλοιπους φορείς της Κρήτης, γι αυτό άλλωστε άντλησε 10.000.000 € από το προηγούμενο ΕΣΠΑ όπου είχε ωριμάσει τις μελέτες για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, την προμήθεια καφέ κάδων και οχημάτων για την διαλογή στην πηγή Βιοαποβλήτων κ.λπ.
 2. Η σύνταξη προτάσεων και η διεκδίκηση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που εισάγουν την καινοτομία, επίσης θα υπεισέλθει σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αρμοδιότητα αυτή θα μεταφερθεί στην έδρα του ενιαίου φορέα στο Ηράκλειο.
 3. H άσκηση διοίκησης και η λήψη ταχύτατων αποφάσεων όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα θα πάψει να υφίστανται, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία της επιχείρησης και την απώλεια χρηματοδοτήσεων.
 4. Η συλλογή και μεταφορά αποβλήτων προς εξυπηρέτηση των δήμων της Περιφερειακής ενότητας Χανίων, όπου απαιτείται αμεσότητα στην λήψη αποφάσεων, επίσης θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Αν κάνει κανείς αναδρομή στην πορεία αυτής της επιχείρησης , μόνοθετικές πρακτικές έχει να συναντήσει. Η ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. από την ίδρυση της το 1993 και τη μεγέθυνση της το 2005 αποτελεί πρότυπο οργανισμού ο οποίος έχει συντελέσει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες προσφέροντας τους ένα καλύτερο περιβάλλον και συνεισφέροντας έμπρακτα στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της πανελλήνιας αναγνώρισης της ως η καλύτερη πρακτική στην Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όπως επίσης δεν είναι τυχαία η επιλογή των Χανίων και της ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. για τη διοργάνωση διεθνούς κύρους συνεδρίων. Τέλος δεν είναι αμελητέο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απασχολεί στις δραστηριότητες της 250 εργαζόμενους, γεγονός που αποδεικνύει το μέγεθος και την οργάνωση της.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

<<Ξεχασμένος>> ο Πάνω Πλατανιάς

                                                                                                                        Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018

Σπασμένο πλακόστρωτο , ελλιπής φωτισμός , απουσία πυροπροστασίας

Αν και από τα πιο τουριστικά μέρη ο Πάνω Πλατανιάς μοιάζει ξεχασμένος : Βρώμικοι κάδοι, μπάζα και σκουπίδια πεταμένα δεξιά και αριστερά, σπασμένο πλακόστρωτο, ελλιπής φωτισμός απουσία πυροπροστασίας. Εικόνες που προβληματίζουν και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την φυσική ομορφιά του τόπου και  την πανέμορφη θέα που έρχονται για να απολαύσουν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες.

Καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα που συναντάνε οι επισκέπτες στον Πάνω Πλατανιά, ορισμένα από τα βασικότερα προβλήματα: «Οι ανοικτοί κάδοι σκουπιδιών αποπνέουν μια βρωμιά που είναι αποπνικτική, ο πεζόδρομος από τον Άγιο Δημήτριο προς το εστιατόριο "Μετέωρο" έχει τα κακά του χάλια, ο δημοτικός φωτισμός είναι ελλιπής και αντιαισθητικός, ενώ παντελής είναι η έλλειψη κρουνών πυρόσβεσης και μέτρων πυρόσβεσης», σχολίασε σχετικά.
Ειδικά το θέμα της πυροπροστασίας μοιάζει να είναι επιτακτικό καθώς ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει θορυβηθεί μετά τα τραγικά γεγονότα στην Αττική. «Ένα τσιγάρο αρκεί να ρίξει κάποιος στα ξερά χόρτα που αναρριχώνται στον βράχο (κάποτε ο βράχος αποψιλωνόταν από τα χόρτα, τώρα υπάρχουν όχι μόνο χόρτα αλλά και δέντρα στον βράχο), που σε συνδυασμό με το δύσβατο των στενών δρόμων του Πάνω Πλατανιά, την αδυναμία εισόδου πυροσβεστικού οχήματος και την έλλειψη κρουνών, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους»
Σημεία του πλακόστρωτου είναι σπασμένα και οι κάδοι έχουν πράγματι ανάγκη από πλύσιμο.
Σε ό,τι αφορά στους πυροσβεστικούς κρουνούς δεν συναντήσαμε ούτε ένα. Αντίθετα εντοπίσαμε σκουπίδια και μπάζα που κάποιοι ασυνείδητοι αποφάσισαν να αφήσουν σε δημόσια θέα.
Σε κάθε περίπτωση η περιοχή αναμφίβολα έχει ανάγκη μεγαλύτερης προσοχής.


Ευχές για την νέα σχολική χρονιά 

                                                                 Τριτη, 11 Σεπτεμβριου 2018

 Mε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές και στους γονείς να έχουν υγεία, υπομονή και επιμονή για την επίτευξη των στόχων που η καθεμία και ο καθένας έχει θέσει. Το σχολείο ως φορέας γνώσης, ιδανικών και αξιών, απαιτεί την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (πολιτείας, δήμου, εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών) ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τους αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, με κοινωνικές ευαισθησίες και γνώσεις για να χτίσουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, Η ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ... 

                                                                                                                       Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα μια επικοινωνιακή έξαρση για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Πλατανιά, η οποία κατά την γνώμη μου σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με σειρά δράσεων, παρεμβάσεων, έργων κ.λπ. και όπως φαίνεται θα ενταθεί το επόμενο διάστημα μέχρι τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Πλατανιά και του δημάρχου κ. Μαλανδράκη, με στόχο τον αποπροσανατολισμό των δημοτών σε σχέση με τον ελλιπή σχεδιασμό και κατά συνέπεια, το ελλιπές έργο των προηγούμενων ετών. Στόχος κατά τα φαινόμενα, είναι η πάγια τακτική που ακολουθείται λίγο πριν την διενέργεια των εκλογών, ο δήμος να αποτελέσει ένα απέραντο εργοτάξιο με έργα της τελευταίας στιγμής, με πόρους οι οποίοι συνειδητά ''δεσμεύτηκαν'' προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Αυτή η τακτική δεν είναι πρωτόγνωρη για τον δήμο Πλατανιά, θα έλεγα ότι είναι η βασική αρχή της δημοτικής πλειοψηφίας, τα αποτελέσματα της οποίας δυστυχώς είναι ορατά στην καθημερινότητα των δημοτών και των επισκεπτών. Θα ακούσουμε πολλές υποσχέσεις για πράγματα τα οποία δεν θα προλάβουν η καθυστέρησαν να γίνουν, για τα οποία βέβαια πάντα φταίει κάποιος άλλος ...

Ο προγραμματισμός υποδομών ανά τομέα (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή, εκπαίδευση, κοινωνική μέριμνα κ.λπ.) για τον δήμο Πλατανιά, κατά την γνώμη μου θα πρέπει να βασίζεται σε τρείς άξονες: στον βραχυπρόθεσμο, στον μεσοπρόθεσμο και στον μακροπρόθεσμο όχι αόριστα όπως μέχρι σήμερα γίνεται, αλλά με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τα οποία πρέπει να τηρούνται.

Επιπρόσθετα, τα έργα υποδομής και ειδικά της δημοτικής οδοποιίας, της άρδευσης και της ύδρευσης και οι συντηρήσεις τους, επιβάλλεται να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με σχεδιασμό και οργάνωση.

Πραγματικά είναι λυπηρό για έναν δήμο με τις δυνατότητες του δήμου Πλατανιά, να ακολουθούνται αναχρονιστικές λογικές που στόχο έχουν να "θαμπώσουν" τους δημότες με γνώμονα την υφαρπαγή της ψήφου τους.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΔΕΥΑΒΑ προβλήματα ύδρευσης Κεφάλα

                                                                                    

Κύριε διευθυντά,                                                                                   Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Αποτελεί περίσσεια θράσους η απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ σχετικά με τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Κεφάλα του Δήμου Πλατανιά και η επίκληση ψευδών στοιχείων από μέρους μας.

Αλήθεια, είναι ψευδεις οι καταγγελίες κατοίκων περιοχών όπως ο Σκινές, το Κολυμπάρι, η Σπηλιά, το Δαρμαροχώρι, η Γλώσσα, το Πολεμάρχι, τα Ροδωπού κ.α., οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στην ύδρευση όσο και στην άρδευση; Ποιος θα λογοδοτήσει για την υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους και την απώλεια εσόδων από τις καλλιέργειές τους;

Διαχρονικά έχετε αποδείξει ότι ούτε σχέδιο έχετε, ούτε προγραμματισμό, γιατί αν είχατε δεν θα υπήρχαν τόσα προβλήματα.

Σας θυμίζουμε την ανακρίβεια των δηλώσεών σας κάθε καλοκαίρι εδώ και 8 χρόνια που ηγείστε στην ΔΕΥΑΒΑ αλλά και των δηλώσεων του δημάρχου Πλατανιά κ. Μαλανδράκη, για την αντιμετώπιση των οσμών των δικτύων του Βιολογικού σε διάφορες περιοχές του δήμου, αλλά και στο Εργοστασίο Επεξεργασίας Λυμάτων. Ακόμη οι κάτοικοι περιμένουν την ολοκλήρωση των μελετών...

Δυστυχώς, η απαξίωση της πιο νευραλγικής επιχείρησης του δήμου μας είναι γεγονός και το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα, με ευθύνη δικής σας και του δημάρχου Πλατανιά κ. Μαλανδράκη.

Σας συμβουλεύουμε να επικεντρωθείτε στην επίλυση των προβλημάτων που με την ανικανότητά σας δημιουργείτε και να μην επικαλείστε δικαιολογίες οι οποίες σας εκθέτουν.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑ Δ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Κύριε διευθυντά,                                                                                                               Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018


Εν μέσω της θερινής περιόδου, ο Δήμος Πλατανιά και η ΔΕΥΑΒΑ έχουν αφήσει την τοπική κοινότητα Κεφάλας χωρίς νερό ύδρευσης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και την καταστροφή της περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα, στην τοπική κοινότητα Κεφάλας του Δήμου Πλατανιά, υπάρχει μια πηγή στην θέση Καψαλόργιακο, η οποία τροφοδοτεί με φυσική ροή 2 δεξαμενές ύδρευσης για τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού. Στην συγκεκριμένη πηγή υπάρχουν υδροσυλλέκτες οι οποίοι δεν έχουν καθαριστεί ούτε συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες λάσπης. Παράλληλα, τα φρεάτια που υπάρχουν στην πηγή είναι ανοικτά, χωρίς καπάκι και παντελώς εκτεθειμένα στην παρουσία τρωκτικών.

Το δίκτυο σωληνώσεων που τροφοδοτεί την μία εκ των δύο δεξαμενών μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων είναι πεπαλαιωμένο με υλικό από αμιαντοσωλήνα, επικίνδυνο για την υγεία των δημοτών. Στο δίκτυο, υπάρχει εδώ και ένα χρόνο θραύση του αγωγού και διαρροή νερού χωρίς να έχει μεριμνήσει ο Δήμος και η ΔΕΥΑΒΑ για την αποκατάστασή του. Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίστηκε θραύση και σε δεύτερο σημείο με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή νερού. Κατά τα άλλα, μιλούν στον Δήμο Πλατανιά και στην ΔΕΥΑΒΑ για εξοικονόμηση νερού..

Την Δευτέρα 09 Ιουλίου, εμφανίστηκε συνεργείο της ΔΕΥΑΒΑ μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Καλαϊτζάκη, χωρίς εξοπλισμό, οι οποίοι είδαν και απήλθαν άπρακτοι. Βέβαια, την ευθύνη γι' αυτό την έχει η πολική ηγεσία του Δήμου Πλατανιά και της ΔΕΥΑΒΑ και όχι οι υπάλληλοι οι οποίοι εκτελούν εντολές.

Εν κατακλείδι, με ευθύνη του δήμου και της ΔΕΥΑΒΑ, δεν υπάρχει μέριμνα και προγραμματισμός όλα τα χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής (με εξαίρεση τον καθαρισμό των 2 δεξαμενών το έτος 2013!) για την συντήρηση και την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στην συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, οι οποίοι σε δύσκολες συνθήκες πασχίζουν για την επιβίωσή τους.

Tα ανωτέρω επιβεβαιώνει και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης μας Μπικάκης Γεώργιος.

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ & ΔΗΜΟΤΕΣ

Κύριε διευθυντά,                                                                                           Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2018 

Πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει και έχουμε επισημάνει, την ελλιπή καθαριότητα με ευθύνη της πλειοψηφίας του δήμου Πλατανιά και του ίδιου του Δημάρχου.

Τα στοιχεία που σας παραθέτουμε είναι ενδεικτικά, του εύρους της αστοχίας και των ελλείψεων που εμφανίζονται στην διαχείριση της καθημερινότητας.

Μπορείτε να παρατηρήσετε, διάσπαρτες χωματερές σε διάφορα σημεία του δήμου που αποτελούν δυσφήμιση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Ελλείψει διαχειριστικού και οργανωτικού σχεδίου από τον δήμο, αναδεικνύεται η ανικανότητα διαχείρισης της καθημερινότητας προς όφελος των δημοτών.

Οι πλατείες και οι χώροι πρασίνου εδώ και μήνες έχουν κατακλεισθεί από χόρτα και ζιζάνια, ενώ στον προγραμματισμό των ημερών καθαρισμού που ήρθε στο συμβούλιο, προβλέπονται και πληρώνονται και την χειμερινή περίοδο! Μήπως περιμένουμε να έρθει ο τουρισμός για να καθαρίσουμε και να κάνουμε τα αυτονόητα? Οι δημότες που μένουν στον τόπο τους δεν πρέπει να απολαμβάνουν όλη την περίοδο του έτους τις υπηρεσίες του δήμου που οι ίδιοι πληρώνουν?

Μάλλον όχι, όπως βλέπουμε στην παραλία Ταυρωνίτη, όπου έχουν αφαιρεθεί τα φωτιστικά την χειμερινή περίοδο, αναμένοντας να τοποθετηθούν μόλις φτάσει η πρώτη πτήση από το εξωτερικό..Οι δημότες μόλις σκοτεινιάσει, απαγορεύεται να πάνε για περπάτημα.. Πρέπει να περιμένουν ως την άνοιξη..

Πραγματικά, είναι λυπηρές οι ενέργειες επικοινωνιακής τακτικής και «φαίνεσθαι» με επαναλαμβανόμενα δελτία τύπου για το ίδιο γεγονός, προκειμένου να βρίσκεται η Δημοτική Αρχή στην επικαιρότητα. Προφανώς και έχουν γίνει πράγματα και δεν τα μηδενίζουμε, όμως λίγη μετριοπάθεια και μετριοφροσύνη δεν βλάπτει..

Με εκτίμηση ,

Ντουντουλάκης Μανώλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ